برای آشنایی با تاریخچه پرورش مرغ در ایران و فواید پرورش مرغ گوشتی و اینکه پرورش مرغ گوشتی چگونه انجام میگیرد؟ و میزان هزینه مورد نیاز ساخت سالن مرغداری و شناخت کلی از پرورش طیور با ما همراه شوید
تاریخچه پرورش مرغ در ایران
تقریبا در 1000 سال پیش از میلاد مسیح که اقوام اریایی به فلات ایران مهاجرت کردند مرغ را با خود به ایران آوردند.
با توجه به روایات و مدارک موجود قدمت استفاده از مرغ در ایران بیشتر بوده و یونانیان در ایران با مرغ آشنا شده و یونانیان مرغ را از ایران به یونان برده اند.
پس از ظهور زرتشت و گسترش آیین زرتشتی و باتوجه به دستورهای مذهبی این دین پرورش نگهداری طیور بسیار فرا گیر شد بدلیل آنکه حمایت از حیوانات و طیور یکی از ارکان مذهبی دین زرتشت بشمار می رفت
و در سرودهای مذهبی آنان اشاره های زیادی با آن شده است و در میان این حیوانات خروس بدلیل اینکه ساعت مذهبی ایران باستان بوده عزیز و مقدس بشمار میرفته است.
با استناد بر نوشته ها میتوان گفت در زمان ساسانیان گوشت مرغ غذای عمده ایرانیان بوده است و معاش برخی از شهر ها در ان دوره فقط از پرورش مرغ تامین می شده است.
بیشتر بخوانید: قیمت رول بستر مرغداری
تا سال ۱۳۳۳ پرورش طيور در ايران بهصورت کاملاً ابتدائى و اکثراً در روستاها صورت مىگرفت؛ بدين ترتيب که تعداد معدودى مرغ و خروس در هر خانواده اکثراً جهت توليد تخممرغ براى مصارف خودى نگهدارى مىشد و پرورش و نگهدارى مرغ از نظر توليد گوشت کمتر مورد توجه قرار مىگرفت.
و فقط در موارد خاصى از نيچه خروسها و يا مرغهاى پيرى که تخم نمىگذارد، بهعنوان گوشت استفاده مىشد. در شهرها مصرف گوشت مرغ بسيار پائين و متداول نبود،
از اينرو گوشت طيور نقش قابل ملاحظهاى در غذاى روزمرهٔ مردم نداشت.
پرورش مرغ گوشتی صنعتی
با در نظر گرفتن افزایش جمعیت کشور نیاز است تولیدات متناسب با نیاز های غذایی بهبود و افزایش یابد ، که در این راستا نقش تولیدات گوشت سفیدبر همگان روشن است .
بدیهی است گوشت مرغ به سبب مزیتهای فراوانی که دارد به عنوان منابع تامین پروتئین می تواند در کشور مطرح و نیاز عمومی را در این زمینه مرتفع نماید.
پرورش مرغ گوشتی در خانه
پرورش مرغ گوشتی در خانه ها و مکان های کوچک نیز امکان پذیر است ،
برخی از افرادی که هم اکنون دارندگان سالن های پرورش مرغ گوشتی هستند زمانی از همین جا شروع کرده اند و در یک محیط کوچک مانند یک گاراژ شروع به فعالیت و پرورش مرغ گوشتی کرده اند و کم کم کار خود را گسترش داده اند و در نهایت امروز به اینجا رسیده اند.
بیشتر بخوانید: پرورش مرغ تخمگذار محلی
اگر شما میخواهید مرغ گوشتی در خانه پرورش دهید می توانید این کار را از امروز شروع کنید.
شما با پرورش مرغ گوشتی نژاد راس می توانید هر مرغ را در عرض 45 روز کاملاً آماده کنید و به بازار عرضه نمایید.
مرغ های گوشتی نژاد راس به دلیل اصلاح نژادی که بر روی آنها انجام شده است مخصوص این کار آماده شده اند که در سریع ترین زمان ممکن بیشترین تبدیل دان به گوشت را داشته باشند. بدین صورت میتوانند در حدود 1 ماه و نیم آماده ارائه گردند.
توجه داشته باشید برای این کار ملزوماتی نیاز خواهید داشت که از این دست ملزومات می توانیم به تجهیزات پلاستیکی پرورش مرغ که بصورت دستی قابل استفاده است یک قفس و یک دستگاه جوجه کشی اشاره کنیم.
قفس برای نگهداری مرغ گوشتی در مکانی کوچک بسیار ضروری خواهد بود ، البته برخی دیگر نیز محیط را آماده میکنند و در همان محیط کوچک با درج تور به پرورش مرغ گوشتی می پرازند.