چگونه از طریق آب آشامیدنی خطر ابتلا به سالمونلا را کاهش دهیم؟

سالمونلا تهدیدی برای سلامت و بهره وری جوجه های شماست. اما با مدیریت دقیق آب آشامیدنی، خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را در مرغداری خود کاهش می دهید.

به همین دلیل است که در این مقاله به ارتباط سالمونلا و آب آشامیدنی خواهیم پرداخت. به این ترتیب، می دانید که چگونه خطر ابتلا به سالمونلا را کاهش دهید.

سالمونلا (علائم) در طیور

سالمونلا یک باکتری است که در روده حیوانات ته نشین می شود. با برهم زدن تعادل ظریف روده بر عملکرد باکتری های خوب تأثیر می گذارد. این می تواند منجر به علائمی مانند اسهال، کم آبی، ناتوانی و حتی مانع رشد شود.

بیشتر بخوانید: قیمت آبخوری نیپل مرغداری

علائم معمولاً به نوع سالمونلا و سن حیوانات بستگی دارد. جوجه‌های مسن‌تر می‌توانند بدون هیچ علامتی به عفونت سالمونلا مبتلا شوند، اما برای جوجه‌های ۱ تا ۲ هفته‌ای، اغلب کشنده است.

چرا می خواهید سالمونلا را از مرغداری دور نگه دارید؟

  • سالمونلا تأثیر منفی بر سلامت، بهره وری و رفاه حیوانات شما دارد. عفونت در نهایت بر مرگ و میر، وزن کشتار و کیفیت تخم‌مرغ تأثیر می‌گذارد و در نتیجه سود شما را کاهش می‌دهد.
  • سالمونلا مصرف آنتی بیوتیک را افزایش می دهد و منجر به افزایش خطر مقاومت آنتی بیوتیکی می شود. این نه تنها برای حیوانات بلکه برای مردم نیز یک مشکل بزرگ است.
  • سالمونلا یک تهدید برای ایمنی مواد غذایی است. شیوع گسترده می تواند منجر به محدودیت های بین المللی در واردات و صادرات جوجه، گوشت و تخم مرغ شود.

بیشتر بخوانید: قیمت قفس مرغ تخم گذار

علل عفونت سالمونلا در طیور

عفونت سالمونلا معمولاً از منابع (آلوده) زیر سرچشمه می گیرد:

  • غذا یا آب آشامیدنی؛
  • کود یا بستر؛
  • امنیت زیستی ضعیف

همچنین ممکن است جوجه های جدید یا جوجه های تخمگذار جوان از قبل آلوده شده باشند و سالمونلا را به داخل مرغداری منتقل کنند.

منشا سالمونلا در سیستم های آب آشامیدنی

بنابراین سالمونلا می تواند در آب آشامیدنی نیز ظاهر شود. وجود بیوفیلم در خطوط نوشیدنی می تواند دلیل این امر باشد. بیوفیلم یک لایه لجن از باکتری ها و قارچ های انباشته شده در داخل خط نوشیدنی است. 

بیشتر بخوانید: قیمت تجهیزات مرغداری

این بیوفیلم یک لایه محافظ تشکیل می دهد و به ارگانیسم های مضر اجازه می دهد بدون مزاحمت تکثیر شوند.

اینگونه است که بیوفیلم در خطوط نوشیدنی تشکیل می شود

ترکیبی از دمای بالای آب (تقریباً 25 0 C)، جریان کم آب، و وجود برخی مواد مغذی به تشکیل بیوفیلم در خطوط نوشیدن کمک می کند. 1 باقیمانده داروها و مواد افزودنی بستر مناسبی برای رشد باکتری ها هستند.

بیوفیلم همچنین اثر ضد عفونی کننده ها را کاهش می دهد و محیط مناسبی را برای رشد و تکثیر باکتری سالمونلا فراهم می کند.

چگونه خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را از طریق آب آشامیدنی کاهش دهید؟

 به طور مرتب کیفیت آب آب در خطوط آشامیدنی و همچنین منبع را بررسی کنید
. علاوه بر این، حداقل دو بار در سال یک نمونه از آب را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال کنید. آب ابری و مواد آلی موجود در آب خطر ابتلا به سالمونلا را افزایش می دهد. 

بیشتر بخوانید: قیمت دانخوری اتوماتیک مرغ

سطوح بیش از حد آهن باعث می شود سالمونلا برای مدت طولانی تری در خطوط نوشیدن شما باقی بماند.

خطوط آشامیدنی را مرتباً تمیز کنید
، برای مثال، با شستشوی خودکار آنها با سیستم شستشوی خودکار . این باعث کاهش تجمع بیوفیلم می شود.

 جلوگیری از حیوانات موذی در داخل و اطراف مرغداری
موش ها و موش ها می توانند بستر، غذا و آب آشامیدنی را از طریق مدفوع خود آلوده کنند و در نتیجه سالمونلا را پخش کنند.

بیشتر بخوانید: قیمت فن ھواکش مرغداری

 مطمئن شوید که سطح خروجی های بدون پوشش تا حد امکان صاف باشد
سالمونلا در آب های سطحی و آب های زیرزمینی کم عمق نیز ممکن است رخ دهد. بنابراین، مطمئن شوید که سطح خروجی های بدون پوشش تا حد امکان صاف باشد. این امر از تشکیل گودال های آب و در نتیجه عفونت توسط فضولات پرندگان وحشی جلوگیری می کند. به ویژه کبوترها، پخش کننده های اصلی سالمونلا هستند. همچنین، زهکشی در خروجی به جلوگیری از گودال ها نیز کمک می کند.

 رطوبت بستر زیر نوک سینه ها را بررسی کنید
سالمونلا در بستر مرطوب به خوبی رشد می کند. فشار مناسب آب و ارتفاع صحیح نوک سینه ها خطر خیس شدن بستر و نشت را کاهش می دهد. در راهنمای مدیریت آب آشامیدنی ما برای مرغ‌های تخمگذار و جوجه‌های گوشتی ، می‌توانید در مورد فشار آب بهینه برای حیوانات خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

بیشتر بخوانید: قیمت هواکش ۱۴۰ مرغداری

پیشگیری از سالمونلا بهتر از درمان آن است

خلاص شدن از شر سالمونلا بسیار دشوار است. بنابراین پیشگیری بهتر از درمان آن است. به همین دلیل است که به شما توصیه می کنیم مدیریت آب آشامیدنی خود را در اولویت قرار دهید و به آن توجه مناسب داشته باشید.

با بررسی منظم کیفیت آب و تمیز کردن و ضدعفونی صحیح خطوط نوشیدنی، به کاهش خطر ابتلا به عفونت سالمونلا کمک می‌کنید.